Androméda (kémia)

Az Andromeda program mögött egy közel 20 éves labor gyakorlattal rendelkező csapat áll. Programozó, hardveres és többféle laborszakmai képesítéssel rendelkező munkatárs. Csaknem 100 klinikai laboratórium használja a rendszert, az 1 gépestől a csaknem félszáz munkaállomást használó nagy laboratóriumokig. Képes kommunikálni egyszerre több eltérő medikai rendszerrel, ezzel felkészülve az intézményi összevonások esetén előforduló különböző szolgáltatóval történő adatcserére. Lehetőséget biztosít az idegen laboratóriumokkal való on-line kapcsolatteremtésre és a kérések és eredmények elektronikus továbbítására. Számos háziorvosi rendszerrel tud kommunikálni. A laborból kikerülő elektronikus leletek eredményeit a háziorvosi rendszerek egyszerűen tudják magukba integrálni és beépíteni saját dokumentációjukba. Megoldott a bárkódos mintaazonosítás, akár előre bárkódozott csövekkel, akár laborban nyomtatott bárkódokkal. A rendszerparaméterek beállításaival a labor saját ízlésének megfelelően alakíthatja a programot. Előre definiált szövegek segítik a gyors eredménybevitelt. A szövegállományt a felhasználó korlátozás nélkül bővítheti. Az OEP jogszabályoknak megfelelően figyeli a rendszer az időkorlátba ütközést, kompetenciaszabály megsértését, valamint a WHO korlát túllépését. A vérvétel és  a kiegészítő pontok automatikus elszámolása paraméterezhető. A forgalomban lévő, kommunikációra képes összes automatával képes on-line adatátvitelre. A munkalisták összeállítása és formátumának kialakítása a felhasználó által végezhető. A validálás folyamata közben a felhasználó egyszerűen használhatja a többi funkciót anélkül, hogy kilépne a validálásból. Nagy mennyiségű számítási algoritmus található a programban, melyeket a felhasználó maga is bővíthet. A kontroll eredmények az automatákról on-line kerülnek át a programba. A QC modulban a Levey-Jennings görbe a felhasználó által paraméterezhetően jelenik meg. Kezeli a Westgard szabályokat. A referencia tartományok nemhez, életkorhoz és kulcsszavakba definiált jellemzőkhöz köthetőek, így megoldva például a különböző ciklus időpontokhoz tartozó normál értékek problémáját.Csoportos eredményfelvitel (pl. reagens hiány esetén csak egyszer kell leírni a szöveget és minden azonos vizsgálathoz automatikusan beemeli azt.

A statisztikák számossága lefedi a legbonyolultabb igényeket is. Vannak beépített lekérdezési lehetőségek és ad-hoc összeállítható statisztikák.

Automatikus validálás a teljesen kész és teljesen negatív leletek esetében. Lehetőséget biztosít a rendszer a labor által definiált szabályok figyelembevételére.

gnome_go_home gnome_go_top programs_group_ii (1)