POC ágy melletti diagnosztika

Az ANDROMEDA POCT egy linuxon futó  adatgyűjtő, -tároló és feldolgozó rendszer.

A rendszer a mérőberendezésektől kapott adatokat tárolja, hogy azok a későbbiekben visszakereshetőek legyenek. Az adatok nagy teljesítményű PostgreSQL adatbázisban kerülnek tárolásra. Nemcsak az eredményeket, hanem az eredményhez köthető járulékos információkat is tárolja, mint például: operátor azonosító, műszerazonosító, mérés ideje.

Paraméterezéstől függően a mért eredmények azonnal automatikusan elküldésre kerülnek a kórházi rendszernek, illetve kötelező validálási lehetőséget is elő lehet írni. Ebben az esetben a grafikus alkalmazáson vagy az adminisztrációs felületen keresztül küldés előtt először validálni kell az eredményt.

A minőségellenőrzés szolgálatában áll a QC funkció. A QC eredmények felvitele on-line és Off-line módon egyaránt megtörténhet és az alapvető statisztikai számításokat (VK, SD….), valamint a kontroll kártya előállítását elvégzi a program. Ha a normál mérés és kontroll mérés között túl sok idő telt el, vagy egyáltalán nem mértek kontrollt előzőleg a műszerrel, akkor a vizsgálati eredmény mellett ezen tény is feltüntetésre kerül.

Az ANDROMEDA POCT hozzáférés védelmének kialakításakor minden egyes felhasználónál megadható, hogy milyen időtartamig mely funkciókhoz milyen joggal férhet hozzá.

A rendszer főbb szoftvermoduljai: konzolos adminisztrációs felület, egyszerűsített grafikus alkalmazás, adatbázis, mérőberendezés csatoló program, medikai kommunikációs modul.